PRIVAT, VÅRT LIV PÅ GRAN CANARIA

Vad håller vi på med?

Hej finisar!

Herrejisses vad tiden går! Nu var det några dagar sedan jag uppdaterade här på bloggen så ni undrar väl vad vi håller på med? Vad händer? Hur går det med allt? Ja du, det ska jag berätta lite kort för dig idag tänkte jag! Jag har ju alltid för avsikt att blogga minst en gång om dagen men vi har ju dels haft problem med internet men ibland så har dagarna gått av bara farten och så har jag varit allt för trött på kvällen för att sätta mig vid datorn helt enkelt!

Vad håller vi på med?

Det som är riktigt tråkigt här är detta med elen. Har varit i kontakt med svenska konsulatet som hävdar att, precis som vi redan visste att 253€ i elkostnad för 2 veckor är fullständigt orimligt och att vi inte är skyldiga att betala något förrän hyresvärden har löst problemet. Har det hänt något då? Ja jag fick en uppmaning att välja tariff på elbolaget! HALLÅÅÅÅ??? Det gjorde jag den 4 januari??? Alltså ibland undrar jag vem det är som är mest korkad här? Jag som inte begriper att jag alltid måste förklara samma sak 8 gånger för vissa eller är det den som inte fattar första gången?? Suck! Inget har hänt! Ingen har varit här och kontrollerat elen det enda hyresvärden verkar ha gjort är att ringa endesa = elverket!! ???? Det är i huset något är fel ELLER så stjäl grannarna el från oss!

Jag försöker att rodda i dessa problem så mycket som möjligt så att Mr.H inte behöver oroa sig för mycket eftersom han har aningens förhöjt blodtryck och det får INTE bli högre! På grund av att han har haft en mycket allvarlig traumatisk skada på hjärnan så är det farligt för honom med högt tryck. Det är alltså inte bra alls för honom att bli utsatt för människor som gör honom ledsen, upprörd, besviken, arg osv Det skulle kunna kosta honom livet! Men å andra sidan, vem med lite vett i skallen skulle utsätta en människa som nyss lurat döden, nyss hemkommen från att ha legat i koma, ja vem skulle kunna göra något sådan mot Håkan? Ingen jag vill ha i mitt liv i alla fall! den saken är säker!! Så därför omger vi oss endast med härliga, snälla, positiva människor och det tänker vi fortsätta med framledes också. Då mår man ju så mycket bättre! Eller hur? Oavsett skallskada eller inte 🙂

Mr.H och hans skalle

Igår så var vi till en specialist inom neurologi på Sjukhuset i Meloneras San Rocque. WOW! Vi blev uppringda först av en tjej som pratade mycket bra engelska som frågade om vi kunde komma in tidigare än avsatt tid. Det tackade vi ja till då vi annars skulle ha varit där 18:30 igår. Vi fick direkt frågan vilket språk vi talade för att sedan överaskas av en svensk tolk som kom på 2 minuter!! Det var en lättnad att kunna få säkra svar. Även denna läkare berättade att Håkan hade en mycket allvarlig hjärnskada med blödningar på flertalet ställen i huvudet (det visste inte jag trodde det var på 2 ställen) men att blödningarna lyckligtvis gått tillbaka och att blodet absorberas i kroppen.

Nu ska det göras lite mer grundliga undersökningar berättade doktorn. Det ska göras en magnetröntgen för att se hur eller om det har blivit ärrbildningar på hjärnan. Det ska också göras något som kallas EEG då mäter de aktiviteten i hjärnan och förhoppningsvis kan de plocka bort epilepsi medicinen om det visar sig bra där inne i skallen 🙂 . Vidare så ska han till öron näsa hals för att undersöka hörseln och balansen. När allt detta är gjort så blir det rehabilitering förmodligen sa doktorn. Det kändes oerhört tryggt och bra igår när vi fick allt översatt tycker jag.

Helgen som passerat

En helg i lugnt tempo kan man säga! Lördagen spenderade vi en stund på vår solterass. Några kompisar ville träffa oss men ibland funkar det inte så bra. Håkan är yr en del och att träffa många människor samtidigt ute på restaurang tex blir för jobbigt med alla ljud. vi hinner med det längre fram när han är bättre! Det blev alltså en lördag hemma med solbad, ljudbok lite tvätt och plock. Håller också på att försöka få till en liten trädgård med växter och grönsaker så lite förberedelser för sådd blev det. Nu ska jag bara köpa ny jord! På söndagen var jag och fixade håret, tog ur mina extensions och fick ny färg. Jag satte inte i nytt löshår utan valde att köra au naturel nu! Känns som om jag har lika mycket hår som Skallepär men jag vänjer mig snart! Ja så glammigare än så var inte vår helg!

Nu ska det bli en liten stund på solterassen innan jag sätter mig och jobbar igen! Ha en fantastisk dag!

LOVE/U XOXO

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.