HEALTH, FASHION & BEAUTY, PRIVAT, VÅRT LIV PÅ GRAN CANARIA

Finbesök från Sverige

Hej kompisar!

Här skiner solen (som vanligt! 😉 ) Lite dis men i det stora hela vackert väder och idag en behaglig värme. Vad gör jag då? Jo jag sitter inne och jobbar!! Haha! Jag ska dock lägga mig i solen en stund lite senare, på vår takterass där vi har solsängar och det finns en dusch! Invigde den igår, har glömt bort den! 🙂 Mamma och Verner använde den en del när dom var här! Eftersom det är så högt upp och med hög mur runt så ligger man helt för sig själv! Det gillar jag!

Bra dag igår!

Ni som följer mig vet att det är lite upp och ner här hemma. Inget allvarligt egentligen men både Håkan och jag har ju en del i huvudet av förklarliga själ. Jag är dock oerhört glad över att jag har det jobb som jag har, att vara hemma och jobba. Kunna ta vara på tiden tillsammans när det passar och finnas här för Leon. Igår tog vi (Håkan och jag) en stund tillsammans i solen D-vitamin är aldrig fel att tanka på. Man kan ju tro att vi som bor här alltid ligger i solen och badar men efter ett tag så blir även det vardagsmat! Ja, ni som bor i Sverige kände säkert likadant i somras när ni hade så fint väder! Men men, vi behöver lite färg på snoken så lite sol måste det bli!

Igår var det alltså en bra dag på många sätt! Fick bla till en riktigt god middag som jag måste dela med mig av! Vi, eller jag äter ju LCHF som ni vet. Underjord grönsaker ingår egentligen inte men det tillåter jag mig själv att äta ibland. Inte potatis men annat. Så igår gjorde jag ugnsrostade sådana med smör, salt, peppar, timjan, vitlök och rödlök. Till det hade vi en fläskfilégryta som jag gjorde i princip på samma sätt som jag gör pepparsås fast denna gång så hade jag allt i en gryta.

Kort och gott: jag fräste på gul lök och röd lök i en gjutjärnspanna (massa smör) därefter så fräste jag på skivad fläskfilé. På med en burk cremefraiche (stavas det så? 🙂 ) grädde och jonnys senap. Salt och massa svartpeppar + tabasco, när jag gör pepparsås så brukar jag ha fem peppar men det hade jag inte hemma så det fick bli bara svart denna gång. Man brukar ha i lite gelé i pepparsås för att få lite sötma men det löste jag med lite stevia i går. Detta tillsammans med rostade rotsaker blev suuuper!!! Mums!!

Finbesök från Sverige!

Men det bästa med gårdagen var nog att vi hämtade Leons bästa kompis från Sverige på flygplatsen igår kväll! Liam har varit hos oss på sitt sportlov 4 år i rad nu, en trevlig tradition. Leon har fått extra ledigt från skolan för att umgås med sin vän. Just nu hör jag dem utanför, skrattandes när de spelar pingis. Det känns extra bra denna gång att Liam är här så att Leon får ha roligt. Han har ju också sitt trauma att bearbeta efter olyckan och annat tragiskt som har hänt här. Så det var en bra dag i går och det är en bra dag i dag med! 🙂 blir nog en toppenvecka faktiskt!

Nu är det dags för mig att ta ett litet brejk i jobbandet och fixa lite lunch här åt min älskling och 2 hungriga tonåringar! Jag har dock strikta order från Leon! Mamma, Liam äter liksom vanlig mat… ja som makaroner och korv och sånt! Hahaha! Han är rädd att jag ska servera lchf 🙂 Därför så blir det makaroner och korv för dessa 2 idag och något annat till mig och Håkan. Just det! Blodtrycket verkar hålla sig bra på Håkan när vi tog bort allt socker och bytte till koffeinfritt kaffe! Bra va? Jag själv har som vanligt lågt blodtryck 🙂

Ha nu en toppendag! Många kramar!

LOVE/U XOXO

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.