MITT HEM, VÅRT LIV PÅ GRAN CANARIA

Det finns en stor nackdel med att bo på Gran Canaria!

Hej vänner!

Ja det blev ett litet glapp i går, sorry men nu är jag här igen!

Helgen har varit fin trots att Håkan haft magsjuka och Leon hostar på! Igår så plockade jag och grejsade lite ute på terassen! Vi har en stoor bouganvilla som väller in över terassen och den har jag alltid  klippt förut men nu har jag kommit på att den ska få växa över vår paviljong (som numer ej har något tyg tak) Vi ska få ett växt tak tänkte jagJ! Tror att det kommer att bli supernajs!! Jag gjorde som en början på detta ett litet tak av spaljéer  igår med 3 medhavda gardinstänger från Sverige som  fästes upp och sedan spaljén ovanpå! Detta för att bouganvillan ska kunna växa framåt och över mot paviljongställningen. Där under har vi en solstol och ett bord och det är otroligt mysigt att sitta därunder i skuggan med en bok.

Jag har även i helgen tagit mig igenom vårt gigantiska berg med tvätt! Pust! Vet inte varför det blir så här hela tiden??  Jag har liksom ett inbyggt motstånd till tvätt och klädvård!! Väntar in i det längsta innan maskinen får börja jobba. Det brukar faktiskt vara så att när Håkan börjar komma i någon ful t-shirt med kommentaren – Det var det enda som var rent!! Eller när Leon springer runt näck här efter dusch och skriker efter rena kallingar! Hmm…. ja det är DÅ jag fattar att nu är vi där igen, tvättberget är återigen ett faktum! Suck! Jag är liksom som en övervintrad tonåring när det kommer till detta ämne! Jag VILL vara duktig och tvätta undan allt eftersom och jag tänker det VARJE gång när jag har tomt i tvättkorgen att NU! NU är det förändring på G Jag SKA verkligen INTE hamna med ett liknande berg igen! Nu ska här tvättas regelbundet! Jehepp! Så tänker jag, men det stannar alltid där, med bara en tanke! Hopplös är vad jag är! Ja och sedan så kommer vi till detta med att ta reda på den rena tvätten!HUA! Det är ju om än ÄNNU tråkigare än att tvätta! Stryker det gör jag aldrig, det har gått bort från min lista. I bästa fall så hänger jag upp mina klänningar men för det mesta så viks allt ihop i en hög som jag stuvar in i garderoben! Jag måste ha sovit gott under den delen av hemkunskapen för det sitter liksom inte där som en självklarhet för mig! Ja ni sån är jag! Och en sak till på min skämslista! Hänger ni upp era kläder på kvällen? Eller gör ni som jag,? Jag släpper kläderna på golvet bredvid sängen! 🙂 Detta trots att vi HAR krokar på väggen ämnade för just denna lilla kvällsrutin! Men närå..på golvet blir det här alltså!

Det finns en stor nackdel med att bo på Gran Canaria!

Ja det gör det, och jag tror att jag har fler av mina vänner som håller med mig! Nackdelen är att man saknar familj och vänner i Sverige! Det är liite för låångt för att bara ta en kort tur lite då och då…. Och just nu när vi planerar att åka en sväng till Sverige så är resorna för dyra. Igår så hade jag en sådan där dag där det värkte i hjärtat av längtan efter mina 2 stora barn Anton och Filippa. Och saknaden svepte över mig som en tsunami när jag satte på svenska sommarvisor och satte mig i solen en stund! Då kom det en tår! <3  Anton med flickvän flyttar hit i september så honom kommer jag att få se lite mer av och han var här i höstas men man kan ju inte lagra och bunkra upp när man ses så att man håller sig ett tag utan längtan finns där hela tiden 🙂 Jag saknar min mamma och pappa med respektive. Jag saknar mina systrar med sina fina familjer och jag saknar min bästa vän AnnaCarin! Igår så satte jag alltså på svenska sommarvisor och då blev det ju ännu värre! Längtade ännu mera!! Jag letar resor varje dag och jag hoppas att jag och Leon hinner hem en sväng innan skolan börjar! Här är musiken jag lyssnade på igår! Det är både tröst och ibland smärtsamt att påminna sig om de man saknar med musik. Jag älskar i alla fall denna låtlista!

Nu ska jag jobba lite, vika in tvätthelvetet som är kvar! 😉 Och sedan får vi se om jag och Leon ska hitta på nåt kul!

Ha en fantastiskt bra första dag på en ny vecka!

LOVE/U XOXO

2 reaktioner på ”Det finns en stor nackdel med att bo på Gran Canaria!

  1. Ja jag kan tänka mig att just saknaden blir stor men om jag frågar dig skulle ni inte vilja flytta tillbaka? Och ha sommar hus/lägenhet där? Eller en liten lägenhet här hemma? Hoppas du känner dig bättre nu kram från Malmö 💗

    1. Halloj Eva! Ja saknaden är stor men flyttar tillbaka det gör vi inte! En liten stuga i Sverige någon gång kanske…
      Jadå, det känns bättre <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.