MR H, PRIVAT

Den värsta dagen i mitt liv!

Godermorgon på er bloggisar!

Har inte haft så mycket ork att blogga, det tog musten ur mig detta med flytten. Både stressen och det fysiska och allt annat! Dagarna har jag i princip spenderat i solstolen eller framför netflix. Givetvis måste jag jobba men har även på jobbfronten tagit det lite lugnare än vanligt! Minnena, flaschbacks av den värsta dagen i mitt liv har gjort sig påminda oftare den senaste tiden eftersom det var just idag för 1 år sedan det hände, Håkan hamnade på sjukhus och i koma.

Den 14 december förra året så skjutsade jag iväg en mycket trött Håkan till företagets julfest! Han ville egentligen inte gå. Han hade haft en spelning på en födelsedagsfest dagen innan och han var oerhört ledsen över det faktum att en av killarna i det band som han spelade med på lördagar helt utan förvarning sparkade ut Håkan ur bandet genom att anlita en ny basist! Ingen annan i bandet visste något! Han bara gjorde det! Varför? Ja om vi det visste?? Han kanske var avundsjuk på att Håkan hade en fanclub som kom varje lördag! Håkan ville göra förbättringar i bandet, nya låtar mm för att de skulle få riktigt bra spelningar! Man ja, han fick aldrig chansen den berövades honom utan att vi hann blinka! Det faktum att den välbehövda inkomsten som det inbringade försvann gjorde inte saken bättre. Håkan var mycket ledsen, besviken och trött när han gick på fest alltså!

Han ryckte upp sig

Nåväl nog om det! Håkan och jag skojade när han klädde sig fin för fest att han tog på sig James Bond kostymen. Det var de kläderna som han hade på sig när vi gifte oss. Han var glad när han åkte och såg ändå fram emot att ha kul med jobbarkompisarna.

Så här såg han ut med sina vänner innan olyckan (misshandeln)

Jag och Leon satt och kollade på film hela kvällen och myste. Leon somnade i soffan runt 1 och jag tyckte han kunde ligga kvar eftersom pappa snart skulle dyka upp hemma! Visste ju att han skulle komma hem i tid eftersom vi hade en hel del att packa inför flytten som skulle ske på måndagen efter. Jag gick således och la mig i lugnan ro. Vaknade kl 4 och Håkan låg inte bredvid mig i sängen. Tänkte att han har nog somnat lite småfull i fåtöljen framför tv.n Men han var inte där….. DÅ visste jag att något hade hänt! Kollade min mobil och såg ett meddelande! Ulrica, Håkan har åkt ambulans till San Fernando han var vid medvetande när dom hämtade honom!!

Paniken i kroppen går inte att beskriva!

Den känslan jag fick, hur ska jag kunna återge det till er? Vet inte! Jag väckte en sömndrucken Leon och sa att jag måste åka till Sjukhuset! Leon somnade om med Imon som vaktade! Kastade mig in i bilen! Tankarna i huvudet var som en tornado! Ena stunden så tänkte jag att han sitter där i en stol när jag kommer med gipsad arm eller nåt och flinar. Men jag visste, jag visste! Jag skreeeek och grät om vartannat! Hur jag kom dit det fattar jag inte! Sprang in på sjukhuset! Vart är min man? Vart är min man? Alla tittade på denna hysteriska kvinna och tillslut var det någon som fattade var jag sa (pratade engelska) Det jag fick var Håkans fina kläder i en svart sopsäck och beskedet att han är körd till Insular i Las Palmas. Med ens visste jag att mina farhågor var sanna.

Hela jag skakade, fick upp telefonen och ringde till vår vän Puka. Han hade varit ute så han hade inte somnat än (tror jag) och Cecilia hans fru var på väg hem efter att ha skjutsat en vän till flyget. Som tur är så var dom så snälla och körde mig. Min bil fick stå kvar. Väl inne i LP så var det en olidlig väntan….timmar! Tillslut så kom det 2 personer och tog in mig på ett rum. De förklarade på dålig engelska att Håkan krossat skallen och låg i koma. Jag frågade vilken koma det var, medicinska koma var svaret. Alltså de har försatt honom i koma.

Som att vara med i en film

Jag fick komma in till honom och bröt totalt ihop när jag såg honom med en slang i strupen. Håkan hade inte somnat än och hörde mig och slet upp slangen ur halsen! Jag blev med ens utkastad från rummet, massor med personal sprang hit och dit och det kändes precis som att vara med i en film. Men detta var verklighet! Jag vandrade runt och grät och skakade och den ena efter den andra flyttade mig hit och dit. Jag fick inte stå utanför rummet där Håkan låg. En barsk sköterska förde mig ut till väntrummet bland alla människor. Som tur var så var P & C så snälla att dom väntade på mig. Efter många timmar där så fick vi komma till den avdelning där Håkan skulle ligga nersövd i 2 veckor. Då såg min älskling ut så här:

I 2 olidliga veckor låg han så här. Livet höll på att gå honom förbi 2 gånger! Dels av skadan i sig men sedan en mycket svår lunginflammation på båda lungorna! Han var inte med om sin födelsedag….Missade julafton! Den 29 december så väcktes han, då var han mycket förvirrad men såpass att han sa: Jag älskar dig när vi lämnade honom! På nyråsafton vilket är vår bröllopsdag så tyckte han att vi kunde ta med allt han var inkopplad till så att han fick fira med oss hemma! Det gick inte såklart! Det var en plågsam dag för mig. Det var bara jag och Leon och vi skulle mysa lite själva hemma på kvällen. När vi skulle handla så var det inte långt ifrån att jag ramlade ihop i en hög och bröt ihop totalt… Kände mig så ensam och Håkan skulle ju vara med oss… Nu levde han så jag var såå glad för det men ja, det kom väl en smäll där och då!

2 veckor på neurologen

Så här såg Håkan ut till en början, frånvarande och mager

Vi tog oss igenom nyårsafton och någon dag efter det så flyttades Håkan till Neurologen. Fortfarande väldigt borta i huvudet men nu hade ha saker att berätta minsann! Vilka grejer han varit med om när han legat i koma! Oj oj! Han blev mycket arg på oss när vi försökte förklara att han inte var på Gotland som ett exempel. Jag rullade ut han i rullstolen för att visa havet, palmerna och motorvägen utanför. Då sa han: ja detta är gotlandspalmer! Vi skrattar mycket åt alla hans historier nu. För idag är Håkan återställd i hjärnan förutom en mycket allvarlig hörselskada som han får leva med nu. Men vad är väl det jämfört med alternativet!

Idag är det Håkans dag!

Ja det är det men det är också min dag och Leons dag! Tänk att vi fick behålla honom! DET ska jag fira idag! Och så länge som vi lever! Dagen kommer att spenderas på Gloria Palace, uppe på taket. Vi ska ta en drink och äta deras goooda buffé! Tanken var att ligga och sola men just nu så ser det inte så ljust ut! Hahaha! Typiskt! Men det kan ju spricka upp ju!

Jag vet att detta inlägg är lite av en upprepning och kanske inte så muntert men jag tänker, detta behöver berättas! Jag vill att du som läser ska tänka på de dina du har nära och kära. Så fort det kan gå! Man har inte en aning! Så inför julen och all stress med paket och annat som vi lägger både tid och pengar på så vill jag påminna om det som är viktigare! Livet i sig <3 Ta hand om varandra och låt inte en dag gå förbi utan att du tackar för den kärlek som finns och som du kan ge till de dina <3 både familj och vänner <3

Nu ska jag väcka Håkan för i år så ska inte champagne och tårta stå kvar i kylen utan nu ska han få blir firad som vanligt på sängen!

Ha en riktigt fin dag så ses vi snart igen!

LOVE/U XOXO

4 reaktioner på ”Den värsta dagen i mitt liv!

 1. Hej Fina vän! Skönt för er att det går åt rätt håll med Håkan. Fira nu ordentligt o ha det bara så mysigt ni kan.
  Jag är glad o han en så fin vän som du är.
  Hälsa Håkan så gött. O så syns vi i Sverige småning om .

  1. Ja jag vet, sorry för upprepning <3 Dels så bearbetar själv men jag tycker också att det inte skadar att uppmana till tacksamhet! Livet är skörare än vad man tror! <3

   Vet inte om du sett det men vi flyttar tillbaka till Sverige om en vecka! På lördag har vi en På återseende fest på restaurang Monte Rojo kl 19. Är ni här? Om ni är det så är ni hjärtlig välkomna att sluta upp med oss, jag behöver veta under dagen om ni vill äta (ska försöka få till ett bra pris så att det inte blir så dyrt för var och en )
   Hör gärna av dig! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.