PRIVAT, VÅRT LIV PÅ GRAN CANARIA

Ännu ett bakslag

Hej bästisar!

Idag kickade vi igång oss själva tidigt! Håkan hade ett doktorsmöte på morgonen på Asapeyo, det är där han ska få sina sjukpengar ifrån. Vet inte men man kanske kan jämföra med försäkringskassan i Sverige. Fast här har de läkare och rehabilitering mm Nåväl, läkaren var mycket trevlig men tyckte att det var märkligt att Håkan inte skulle träffa en neurolog specialist förrän i maj så hon fixade på momangen en tid åt honom i Maspalomas. Det var bra! Denna läkare var också mycket förvånad när hon läste läkarens utlåtande från sjukhuset i Las Palmas att han ens överlevde!!! Det var väldigt allvarligt det du har råkat ut för och livshotande! Du ska vara glad att du lever sa hon! Och ja det är vi allihop, som jag sagt tidigare detta är ett mirakel! <3

Ännu ett bakslag

Dock så var inte allt bra! 🙁 Håkans blodtryck var alldeles för högt och går det upp mer så kan han få tillbaka hjärnblödningen. Håkan måste medicineras. Vi fick åka till Centro salud som är det sjukhus där vi har vår husläkare och fixa en tid hos doktorn så dit ska vi i morgon. Jag har givetvis googlat på hur man sänker blodtrycket själv så nu har jag tryckt i Håkan bananer och han får byta ut kaffet till koffeinfritt. Vila idag så får vi se vad läkaren säger i morgon. Vilket tur att vi åkte till denna doktor idag känner jag! Det ska nog ordna sig men det blir ännu en medicin förmodligen!

Gårdagens

Ja vad gjorde vi igår, jo vi var till Asapeyo för att kolla så att alla papper kommit in, detta är ett land där man ääälskar papper! Och stämplar! Pappren var nu i sin ordning så nu äntligen ska Håkan kunna få i alla fall en liten slant per månad i sjukpeng! Efter det så käkade jag en lååång lunch med fina Cecilia. Vi åt riktigt okej LCHF mat i form av en hamburgare med bacon, sallad, tomat, ost och allioli (det heter inte aioli här av någon anledning) Priset var 4.75€. Mycket skratt såklart det är det alltid med Cecilia, det liksom ligger ett skratt och lurar alltjämt hos henne tycker jag. Men det blev även lite allvarsprat och en lite tår, som det ska va med goda vänner!

I skrivande stund så har jag 2 st gubbar som monterar bort vårt gamla kylskåp som gick sönder på julafton!! Jag fick då åka själv och köpa ett nytt men det fick inte plats?? Trodde att det var standardmått på sådant men ack nej! Så då fick hyresvärden specialbeställa ett nytt kylskåp, det tog en väldigt lång tid att få hem det men nu tror jag att det är så att dessa 2 gubbar även ska montera in det nya? Men vad vet jag? Kanske kommer det 2 nya gubbar som ska göra det? En annan dag kanske? Vi får väl se!! Hahaha! Detta land är för roligt ibland! 🙂 Vad som ska hända med den kyl/frys jag köpte (drog av på hyran såklart) det vet jag inte. Vi får se! Det har liksom stått mitt på golvet framför ett fönster så där vill jag inte ha det kan jag säga! Ska det vara kvar i huset så får det stå i källaren.

Å herreguud!!

Nu händer det grejer! Teknikerna som är här nu vinkade just på mig, kolla här! Alltså kopplingen till kylen!! Inte undra på att vi har problem med elen här eller vad säger ni? Någon som kan mycket om el och kan uttala sig om detta? Kolla in!!

Återkommer med fortsättningen på detta…

Ha nu underbar dag, jag ska försöka fatta vad som händer här hemma nu!!

LOVE/U XOXO

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.