VÅRT LIV PÅ GRAN CANARIA

Mer historia innan flytten till Gran Canaria!

Hej söta vän!

Nu är jag nyss tebax från den dagliga morgonpromenaden bakom vårt hus i ruinen, solen värmer rejält. Det är en ganska tyst promenad, mina och hundarnas steg och andetag är nästan det enda man hör! En fluga som surrar, det rasslar till när en ödla gömmer sig. Om man tittar ut över palmodlingen så är det ett glittrande hav idag så långt ögat kan nå! Det är snart oktober såå underbart!! Jag spinner vidare lite med det ordet, underbart och fortsätter att prata lite om vår flytt hit till Gran Canaria och jag ska dela med mig lite mer av våra tankar som vi hade Innan vi kom till landet underbart! 🙂

Ja, som jag skrev i går så kom vi alltså hem till Karlstad hösten 2014, sista oktober tror jag det var! Vi hade haft otroligt underbara veckor på Gran Canaria och även om vi jobbade arslet av oss in i det sista för att hinna med så var vi fyllda av glädje och sol, sol , sol!! Vi kom tillbaka till enligt mig den värsta månaden i Sverige! NOVEMBER!! Gud vilken onödig månad alltså! Eller ja, så kände jag när vi bodde i Sverige! Den månaden vi kom hem till var dessutom gråare än gråast och jag tror att det hade räknats till hela 4 soltimmar på heela den månaden i Karlstad!!?? Alltså förstå chocken som kroppen fick!! På detta så startade jag alltså denna månad med att ramla och slå mig rejält!!! Det var nog den jobbigaste november EVER!! Kontrasten att komma från solen och till detta!! BORING!!! Nåja, sedan så kom december och allt vad det innebär! Men vi hade redan börjat leka med tanken, alltså vi skulle ju kunna BO på Gran Canaria!!Lite fnissigt sådär,  tanken kändes lite främmande och skrämmande på samma gång! Men ju fler grå och kalla dagar som gick så längtade vi mer och mer tillbaka! Tanken om att flytta började kännas som en ny trevlig bekant. Inte helt omöjligt att göra detta alltså!

SONY DSC

Jag och min kompis paraplyt november 2014

Men vi hade ju företaget!! Ja, så det gåååår ju inte bara!! Omöjligt helt enkelt!!! Håkan och jag drev då  Värmlands största homestylingbyrå och jobbade med samtliga mäklare i Karlstad. Det var ju jag som VAR homestyling i Karlstad!! (förlåt att jag låter oödmjuk hehe!)  Skulle jag bara släppa det? hmm.. Men det var också ett oerhört tungt jobb fysiskt och väldigt stressigt eftersom vi var ensamma om att kunna leverera möblerade bostäder upp till 10-15 samtidigt!! Ni kan ju tänka er själva!! Jag inredde ibland upp till 10 bostäder samtidigt!! Med allt!! Dessa bostäder hade kvar möblerna i ca 4 veckor och innan vi tömde så fixades det även inför visning för att sedan tömmas och allt ställdes tillbaka på vårt lager igen!!

inredning fb

fbbild6

fbbild5

fbbild

Några exempel på alla de tusentals jobb jag har gjort genom åren

Mellan detta så hade jag upp till 5 konsultationer/dag hos bostadsägare inför deras fotografering och försäljning + inredningsjobb! GALET rolig tid!!! Sååå mycket fina minnen, såå mycket fina människor jag fick möta! Många vänner för livet! Men det var dags! Vi kände det så tydligt! Det var dags att lämna skutan i Karlstad och lämna plats till nya duktiga förmågor!! Jag lämnade när företaget gick som bäst vilket kändes oerhört bra!! Jag lämnade för att starta ett nytt kapitel i livet! Vi hade ju redan provat på att jobba här på Gran Canaria så när Leon kom och sa att han skulle vilja flytta hit så bestämde vi oss bara, sådär!! Vi gör det!! Folk, andra människor bor ju redan där!! Det kan inte vara så konstigt! Kan dom så kan väl vi??!! Leon  hade fastnat för Svenska skolan här på Gran Canaria och vi med såklart!! Så egentligen så är det just skolan som avgjorde flytten för oss! Tack ska ni ha för det!! Svenska skolan på Gran Canaria!! 🙂

IMG_2057

Jag tänkte faktiskt prata om just skolan i ett annat inlägg!

Ja, när vi väl hade bestämt oss så fanns det såklart inget annat i hjärnan! Vi bokade biljetter till den 2 november men allteftersom dagarna gick och sommaren 2015 lyste med sin frånvaro så stod vi inte ut! Vi kontaktade mäklaren som vi hyrt huset via och kollade om det var ledigt tidigare! Det var det så vi bokade om biljetterna till 23 september i stället!! Radhuset/lägenheten som vi hade hyrt osett btw!!!! Haha! typiskt oss alltså! Hör här! Vi hade lite krav, vi var tvungna att ha 3 sovrum, uteplats och gemensam pool! Vad vi inte visste då är att det är inte helt lätt alltså att hitta något liknande!! Och vi har bra hyra också!! 🙂 Men då som en liten present från ovan så ringde en mäklare upp mig när jag mailat och frågat om en annan bostad. Han ringer och säger att det blir just en sådan en bostad som vi ville ha, med de kraven uppfyllda ledig i juli!!! WOW! för bra för att vara sant!! Det var en av lärarna på svenska skolan som skulle flytta till Sverige!! 🙂  Har du några bilder frågade jag! Jorå..Han skickade några enstaka men inte på alla rum! Och i efterhand så har vi förstått att han skickat bilder på grannens hem?? Haha! Inte helt ovanligt här att man gör lite hursom har jag förstått!! Aja…Om en av lärarna kan bo där så duger det åt oss! vi tar den!! Så vårt nya hem hade vi alltså aldrig sett! Ens på bild förutom att läraren skickade en bild på köket! Haha! Ja, så kan det va!! MEN vi trivs sååå bra här i vårt lilla radhus! När man hyr via mäklare här så betalar man en hyra till mäklaren i ett arvode och man betalar 1 hyra i deposition så innan man ens har betalt hyran så försvann det en hög med pengar!! Wopps bara! Depositionen får man tillbaka om man flyttar och inget är trasig, man har betalt sin hyra ordentligt och flyttstädat! Så  inget konstigt egentligen!

2015-12-04 09.40.06

En ny väg hade vi framför oss! Ett nytt äventyr i livet som vi inte ångrar en sekund!

Så ja, mer komplicerat än så var det inte för oss att flytta hit! Men då är vi väl 2 hippiesjälar med dragning åt ADHD också!!

2015-12-24 19.08.35 HDR

Nu idag så ska jag måla lite på en tavla tror jag och klockan 15 är det dags för möte, det är vår nya svenska företagsgrupp som jag startat! Vi skall samlas, byta erfarenheter och tillsammans bli ännu bättre och starkare så att du som bor här eller är på besök ska kunna få ännu bättre tjänster och service från oss! KUL!!!!

Ha en fin dag! I kväll ska jag berätta om Svenska Skolan på Gran Canaria!!

LOVE/U XOXO

8 reaktioner på ”Mer historia innan flytten till Gran Canaria!

 1. Åååh vad härligt! Gran Canaria som är såå mysigt! Den första bilden som man ser få facebook är från Anfi på Gran canaria va?! 😀 vi har några veckor där om året och det är det finaste hotellanläggningen jag vart på! Har du varit där?! Om inte så åk dit 😀 kram

  1. Ja det är underbart att bo här!! JA det stämmer! Det är Anfi! Vi älskar den stranden!! Sååå fint! 🙂
   Ha en fin dag! Kram Kram

   1. Ja Åsa men börjar bli orolig för rätt bostad! För mig är min hund det viktigaste att han ska bo bäst:) men det fixar sig säkert, kram

     1. Hej fina,
      Ja, bra boende för min älskade hund (bungalow helst) i Playa Ingles, Sonnenland, San Fernando. Letar som en galning just nu. Hyra gärna inkl el,va. (Fick boende i Puerto tidigare nrä jag var nere på snabbesök i augusti, men känner mig inte så hemma där). Ska dessutom arbeta från vårt kontor i San Fernando..men som sagt, att min söta vovve ska trivas är prio 1.
      Hyra upp till 750-800 Euro.
      KRAM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.