HEALTH, FASHION & BEAUTY, VÅRT LIV PÅ GRAN CANARIA

Skönhet på Gran Canaria

Hej fina ni!

Stort tack ska ni ha alla ni som kollat in bloggen och läst mitt senaste inlägg! Jätteroligt och peppande för mig att fortsätta skriva till er! Idag är det söndag och vi ska åka till parken i San Fernando som jag berättade om sist. Leon vill jättegärna åka inlines och ha picnic så det blir det alltså idag. Jag ska ta bilder och visa er såklart!

För er som är nya läsare så kan jag berätta att jag bott på Gran Canaria i snart 3 år nu. Vi trivs jättebra och vi börjar så smått att lära oss hur saker och ting går till här. Det är inte helt självklart när man kommer till ett nytt land att man fattar allt om jag säger så. Jag märker också att det är många som känner som vi gjorde i början för jag får mycket frågor från er läsare. Jag har bloggat en hel del om allt möjligt som har med vår flytt att göra.  Jag fortsätter med det som vanligt, en del kanske blir upprepning om du läst bloggen länge men det kommer att bli mest nya saker så jag hoppas att det ska finnas nåt inlägg för alla.

Idag så ska jag prata om skönhet  på Gran Canaria för det får jag mycket frågor om. Vart kan man göra naglar? Fixa håret? osv Jag har ju testat en del salonger både bra och dåliga men har nu hittat mina favoriter. Läs vidare om du gillar skönhetstips!

Skönhet på Gran Canaria

Att ha fina naglar är jätteviktigt för mig. De behöver nödvändigtvis inte vara långa och med kulör men naglar ska vara välvårdade tycker jag. Att ha mjuka och fina både händer och fötter är också viktigt och här ska ni få ett bra tips av mig. Gör en pasta med bikarbonat och ekologisk kokosolja och skrubba dina händer med på kvällen och smörj sedan in händerna i mer olja och dra på ett par tunna bommullsvantar över det och ha det så hela natten.

Gör detsamma efter ett fotbad med fötterna!! Detta gör underverk för torrisar!! Du kan givetvis fixa både fötter och händer själv men jag föredrar att låta ett proffs sköta om mig så jag går till DREAMNAILS & MORE i San Agustin. Berit som hjälper mig där har lång erfarenhet och jag är alltid fin när jag kommer därifrån. Dessutom så har jag problem med nageltrång och det fixar Berit åt mig så att jag slipper!! Om du är här på ön så tycker jag att du ska kosta på dig ett besök till henne! Bokar gör du genom att ringa: +34 610 07 22 67 Och om du är man och läser detta, tveka inte och gå dit för lite fotvård!!

Ögonfransextensions

Det är något som jag också unnar mig då det är så skönt att slippa att sminka sig varje morgon. Jag går till Silja Solo som du också hittar på Dreamnails and more och hennes företag heter: EYELASH EXTENSIONS GRAN CANARIA

På mig så gör hon volymfransar och sätter några i yttervrån med extra böj för att ge ögat ett lyft. Det blir jättebra tycker jag. Det du måste tänka på innan du går till en salong och sätter fransar det är att inte smörja dig med feta krämer i några dagar innan. Inte ens i pannan, i alla fall inte här i värmen för det kan åka ner i ögat när du svettas och det kan göra så att fransarna lossnar för tidigt. Man ska också vara försiktig med sina fransar och inte skrubba dem när man tvättar sig och även när man har extensions vara försiktig med feta krämer. Om du behöver smörja in dig så var sparsam runt ögonen . Ungefär 1 gång i månaden går jag för att sätta nya fransar! Silja är mycket duktig på det hon gör så om du är här på ön och vill ha liknande mina vippor på bilden så kan du ringa henne och boka en tid: +34 628 04 40 22

Hårextensions

Ja det är inte mycket som är äkta på mig som ni säkert redan förstått, haha! Men jag gillar det och tycker det är kul. Sedan så är det upp till var och en hur man vill göra tycker jag. Tycker man att naturlig skönhet är bäst så funkar det alldeles utmärkt det med tycker jag. Jag väljer dock annorlunda då som sagt. När det kommer till hårförlängning så har jag gått på pumpen 2 gånger här på Gran Canaria innan jag tillslut kom till Jutta Dietz, som är en bekant till Berit på Dream nails & more.

Jutta har sin salong hemma så det kanske inte känns så exklusivt men HÅRET!!! WOW! Detta hår som hon beställer från Tyskland är det absolut bästa hår jag någonsin haft. Det är lika fint månad efter månad och om det inte var så att jag har keratinvax i mitt hår (vilket inte går att återanvända) så hade jag lätt bara kunnat flytta upp håret. Men nu sätter jag in nytt hår var 4-5månad ungefär. Innan du ska sätta i hår extensions så ska du tänka på att INTE använda balsam och hårinpackning under några tvättar innan. Detta gör håret mjukt och glatt vilket kan resultera i att håret kanar ner lite.

Jag är som sagt inte någon ”naturlig” skönhet men jag tycker faktiskt att både hår och fransar ser naturliga ut!! Många blir förvånade när jag säger att jag har extensions! Nåväl, om du vill förlänga håret här på Gran Canaria så tycker jag att du ska gå till Jutta. Bokar gör du via Berit. Jutta pratar inte så mycket engelska så om du som jag inte pratar tyska så ta hjälp av Berit på dreamnails & more. Ja mina vänner! Det var lite skönhetstips från Gran Canaria det!

Nu är det dags för oss att sticka till parken! Ha en toppendag!

Vi ses snart igen! PUSS PUSS!

LOVE/U XOXO

 

2 reaktioner på ”Skönhet på Gran Canaria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.