HEALTH, FASHION & BEAUTY

Jag har konverterat, tror jag!

Hej vänner!

Idag ska jag berätta att jag har konverterat men först dagens status. Nu har jag ju inte tänkt att tråka ut er med mina sömnproblem hela tiden men ghaaaa…. Igår, la mig tidigt för jag var ganska trött, somnade ganska snabbt MEN det gjorde inte lilla grannen inte! Det var varmt i natt så de bestämde sig tydligen för att sätta sig ute utanför vårt sovrumsfönster och prata, prata och prata. Jag försökte verkligen att somna om men ack nej. Gick ner, tänkte att jag kunde somna om i soffan en stund. Jahaja.. Där satt Håkan uppe, pigg och glad och började visa mig en gitarrist som han tydligen tyckte var otroooligt bra! Suck!

Efter det så började jag att piggna till igen! OCH då kommer Leon ner från sin säng och kan inte sova!! För varmt och myggor på rummet. Fick ner honom i hängmattan på lilla terassen där åtminstone han somnade! Haha! Ni hänger med va? Nu var ju jag suuuperpigg!! Dessutom så började det klia på mig på 5 ställen! Vi får alltid myggor efter en calima här och dessa myggor tål inte jag alls! Började smörja in för att slippa liite av klådan. Timmarna gick och kl 06 i morse så somnade jag igen!! 7:30 ringer klockan!! Fortfarande sovande så gick jag upp kl 8 och idag fick Håkan som sovit lite mer skjutsa mig till jobbet, farligt att köra när man är så trött som jag är idag. Skit också! MEN jag brukar få sova gott natten efter en sådan här vaken natt så inatt blir det sussa hoppas vi! 

Jag har konverterat

Något annat som jag bestämt mig för att inte tråka ut er med det är mina viktproblem. Men idag så tänkte jag faktiskt lyfta fram det igen ändå då jag forskat i lite saker som kanske kan hjälpa någon annan, vad vet jag.  Jag har förr i tiden inte haft några större problem med vikten, gått ner relativt lätt om jag lagt på mig lite. I slutet av 2014 så ramlade jag baklänges ner för en trapp och skadade mig så att jag inte kunde träna på ca 7 månader. På detta så slarvade jag med maten och la på mig några kilon. Nästan på direkten så skärpte jag till mig och gick på lchf igen. Det har alltid funkat förut, har ju kört med det sedan 2009 lixom så jag vet. 

Inget hände, eller jo! Jag gick upp i vikt trots detta!! hmm??? Kollade sköldkörteln men inget fel. Gjorde ett lite mer avancerat test som skickades till USA och kom tillbaka med min dom. Insulinresistent! Hormonrubbning! Trötta binjurar, Dåligt fungerande lymfa och högt kortisol. Jo man tackar! Problemen kommer bla av dålig diet innan lchf men framförallt STRESS!! Doktorn som jag gick till sa att jag skulle köra strikt lchf, gi eller medelhavsdiet resten av livet! Inte så jättestort problem, bara att fortsätta med lchf. Gjorde så…inget händer alls! Vi har ju haft oerhörd stress runt oss i många år och så också efter att vi flyttade hit så det kan ju vara en stor bidragande orsak. Men jag måste erkänna att jag nu har tröttnat lite på lchf. Jag tror fortfarande att det är ett mycket bra sätt att leva på men jag behöver göra något. Så jag har helt enkelt konverterat.

ps. lånad bild från internet

Konverterat till vaddå?

Om något inte fungerar så tycker jag att man måste börja fundera på andra allternativ. Jag är en person som gärna vill veta vad jag ger mig in i och jag gillar att söka efter information. Det som jag hade glömt i min diagnos var att jag har problem med lymfan. Började läsa om det och det visade sig att många har haft samma problem som mig. Problem med vikten och de hittade lösningar på problemet genom att aktivera lymfan. Många har tydligen efter att ha plockat bort mejeriprodukter och vete från kosten lyckats gå ner i vikt. Vete äter jag som regel inte (med vissa undantag när det känns som jag bara måååste 😉 ) så det är inget nytt men nu har jag alltså slutat med mejeriprodukter också! DET är svårare faktiskt! Svårt med LCHF diet då så nu kör jag på en gi variant istället, eller egentligen har jag nog kört en variant av den ett tag men nu är jag striktare. Vi får se om detta ger resultat.

Lymfsystemet

Har du samma problem som mig? Så här har jag läst mig till att man kan göra: På morgonen, drick varmt vatten med en halv pressad citron i. torrborsta huden nerifrån och upp mot hjärtat ( har inte börjat med det ännu) och hoppa!! Ja du läste rätt, hoppa på studsmatta om du har eller ja man kan tydligen hoppa bara också! Hahaha! jättekul ju! Hoppa rep om det känns knasigt. Jag tänkte försöka hitta ett zumbaprogram med mycket hopp i på you tube att köra efter. Att andas, övningar är också till hjälp. Man kan även hjälpa till med lymfdränerings massage. Annars så är det träning över lag som ska vara bra för lymfsystemet. Jag hade totalt glömt bort detta när jag fick min diagnos. Kom på det nu när jag flög sist, man får lätt för att svullna i underben och anklar!

Ny diet

Lymfsystemet är jätteviktigt och om det inte fungerar så kan inte fettet och gifter transporteras till levern. Det säger sig ju självt vad konsekvenserna av det kan bli. Nåväl, jag har inte konverterat bara pga detta utan för att jag behöver något nytt. Det är dock oerhört svårt för mig att i huvudet sluta räkna kolhydrater!  Jag har ju vant min hjärna med det. Men jag kör så här ändå nu. Långsamma kolhydrater i form av grönsaker såklart men jag tillåter också lite fullkornsris, glutenfri pasta någon gång då och då och ett riktigt grovt bröd med frön som jag hittat. Inte varje dag men någon gång ibland. Du som har liknande problem och vill läsa mer: klicka nedan

Klicka på länkar nedan:

Lymfa, lymfsystmet – kroppens reningssystem

Se SÖFs filmer om lymfsystemet och egenbehandling

Och sista filmen:

15 sätt hur du får igång lymfsystemet

Jahapp! Detta var lite tips för dig med samma problem. Sista filmen kanske är lite väl strikt men man kan ju ta till sig det som man tycker passar in. För övrigt så kan jag säga att mitt största mål är bättre hälsa, vikten kommer som nummer 2 även om jag välkomnar viktnedgång av ren fåfänga också! Nog pratat om vikt!

Nu önskar jag dig en fantastisk dag!

Vi ses snart igen!

LOVE/U XOXO

2 reaktioner på ”Jag har konverterat, tror jag!

  1. Låter jobbigt, jag hoppas verkligen det ska kännas bättre med det här nya!! Om något inte funkar måste man ju pröva nåt annat.

    1. Äsch! Inte så farligt som det låter men jag provar nåt nytt nu så får vi se! Det blir iaf lite omväxling! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.