UNCATEGORIXED

Att jobba på Gran Canaria, hur fungerar det?

Hej sköningar!

Vad härliga ni är allihopa! Tack söta ni för alla fina kommentarer och hejarop! Jag har också efter detta (tyvärr) fått flertalet privata meddelanden från flera av er som upplevt och upplever tråkigheter här på Gran Canaria. Ja givetvis pågår detta över hela världen! Men igår la jag fokus på Gran Canaria. Vad kan vi göra då? GÅR det ens att göra något åt detta fenomen? JA det gör det! Vi kan alla lära oss att LYSSNA och innan munnen talar så kan vi fundera på vad det faktiskt var man fått berättat för sig. Vi VET ju alla skillnaden på att ventilera en obehaglig upplevelse och när det snackas på lösa grunder och spekulationer.

Vi VET alla att man inte kan komma med påståenden om andra människor som grundar sig på något man tror eller tror sig ha hört. Att berätta att någon behandlat en illa och att man är ledsen för det är inte skitsnack men var försiktig vem du ventilerar med för din historia kan få en oväntad vinkling om fel öra omvandlar det du sagt! Men men nog om detta, nu går vi vidare till lite roligheter! Vi ska prata om att jobba på GC!

Att jobba på Gran Canaria

Jag får ofta mail från människor som drömmer om att göra det vi har gjort nämligen flytta utomlands. Vi valde Gran Canaria pga av det fina vädret i princip året om. Det är dessutom inte en särskilt lång flygresa när våra barn vill hälsa på eller när vi vill åka till Sverige. Till en början så försökte vi att få igång och jobba med våra egna verksamheter. Håkan är musiker och jag är ju som ni vet inredare/konstnär/fotograf.

Det är svårt att starta eget i Sverige och leva på det och här, ja som nya på ön så vill jag påstå att det är ännu svårare om man inte har pengar på banken. Vi testade och vi har fått uppleva en rejäl uppförsbacke men tack vare bloggen så har jag ändå lyckats få några inredningsuppdrag och sålt lite tavlor + foto jobb. Tyvärr så är det ju lite viktigt att det kommer in en löpande inkomst som stämmer överens hyfsat bra med löpande utgifter! 

Att vara anställd på Gran Canaria

Ja hur är det att vara anställd på Gran Canaria? Eftersom jag bara har jobbat på en bar en kort period och på Holiday Club så har jag inte så jättemycket egen erfarenhet. Men jag har fått berättat för mig att det är svårt att få jobb här speciellt om man inte talar spanska. Man måste också vara noga med att man har korrekta kontrakt. Många företag har bara öppet säsongsvis vilket innebär att flera människor är arbetslösa flera månader varje år. Här kan man inte stämpla om du inte har haft en anställning på ett spanskt företag under minst ett år tror jag det är. Om någon har annan information så rätta mig här.

Så som jag har förstått det så får man då stämpla i 4 månader. Vi har alltså inte alls samma skyddsnät här som i Sverige. Jag och Håkan jobbar nu båda 2 på Holiday Club som är ett seriöst företag med hela 30 år på nacken så vi har tur. Vi har kontrakt som är enligt lag det känns oerhört bra. Utöver detta jobb så kan vi alltså lite lättare syssla med våra andra ”grejer” på kvällar och helger. Vi är lyckligt lottade tycker jag! Både Håkan och jag trivs, vi har bra arbetskamrater och bra chefer.

Innan du flyttar 

Mitt råd till dig som planerar att flytta hit eller någon annan stans i världen, planera!! Sök jobb innan om du inte har pengar på banken! Det finns många företag som söker svenska säljare runt om i världen så gillar du sälj så börja där! Ett annat råd är att lära dig språket, jag som inte pratar spanska än blir de facto handikappad i många situationer och antalet jobb att söka för mig minskar radikalt.

Jag som är inredare skulle tex kunna söka jobb i inredningsbutiker eller på ikea om jag kunde språket. Ett annat råd är också att inte flytta med den föreställningen att saker och ting fungerar som i Sverige, då blir det galet från början. Med dessa rader så vill jag inte skrämma dig utan bara informera dig lite grand. Det finns många som reser hit glada i hågen och reser hem fattiga och ledsna. Givetvis  finns en massa annat som man bör veta om men det tar vi en annan gång. 🙂

Dagens bilder kommer från vår arbetsmiljö på Holiday Club

Nu hoppas jag att jag strax får komma ut på en tur med trevliga människor som vill bli medlemmar på Holiday Club! Ha en underbart härlig torsdag så ses vi snart igen! Puss!

LOVE/U XOXO

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.